Usein kysyttyä

Minustako practical-ampuja ?

"Minua kiinnostaa practical-ammunta urheilulajina. Lähtökohdat ovat alkeelliset sillä en omista asetta. Minkälaisia kursseja/kouluja pitää suorittaa ?"

Aloitettaessa practical-ammunta, alkaa "ura" Turvakurssin suorittamisella. Turvakurssi koostuu kahdesta osasta: ensin on päivän teoriakoulutus (lajin tausta, säännöt, turvamääräykset, aseen käsittely yms,) sen jälkeen pidetään kirjallinen koe. Kirjallisen kokeen läpäisseet jatkavat käytännön harjoittelulla (osin ohjatusti). Tämän jälkeen pidetään käytännön turvakoe. Kokeen läpäisseet saavat ns. Turvallisen ampujan statuksen. Vasta nyt on oikeus osallistua harjoituksiin sekä kilpailuihin. Range Masters peruskursseja voi tiedustella: sihteerirm@gmail.com.

"Onko seuralla asetta, jota voi käyttää Turvakurssin suorittamisessa ?"

Seuralla ei ole ns. seuran asetta ja nähtävästi ei tule olemaankaan. Tämä hankaloittaa asioita, jos kurssille tulevalla ei ole asetta ja hallussapitolupaa. Seura ei ota kantaa aseen hankkimis- ja hallussapitolupiin, niiden hankkiminen on luvanhakijan ja poliisiviranomaisten välinen asia. Aivan kuten asia on linjattu myös aselaissa. Seuran todistuksia annetaan vain jäsenille ja silloinkin vain aktiiveille.

"Missä voin harjoitella ?"

Range Masters ry:llä on käytössään ratoja Oulussa, Puolangalla ja Suomussalmella. Oulussa ainoa harjoittelupaikka on Hiukkavaara.

"Minkälaiset ehdot yms. teillä on ?"

Ehdot? Hmmm. ... täysipäinen, rehellinen ja vastuuntuntoinen Suomen kansalainen riittää. Ns. kotiseutukommandot eivät ole tervetulleita. Samoin emme pidä henkilöistä, jotka vain liittyvät seuraan ja sen jälkeen heistä ei kuulu mitään. Eli jos ainoa motiivi on hankkia ase, joka lojuu hyllyssä, emme ole oikea taho ottaa yhteyttä.

Aktiivijäseniä toivomme mukaan toimintaan. Ilman talkootyötä ei seuratoiminnan organisointi ole mahdollista. Ei-aktiivisilta ja näkymättömiltä seuroilta/lajeilta häipyy ensimmäisenä harrastuspaikat.

Jos yhdistyksen jäsenyyden hakijaa ei tunneta, olemme pyytäneet ns. mainetodistuksen, jonka antaa kotikuntasi poliisilaitos. Tämä toimitetaan sitten jäsenhakemuksen liitteenä. Tutustu myös Seuran sääntöihin.

"Onko minulla mitään mahdollisuuksia ?"

Kaikilla rehellisillä Suomen kansalaisilla on. Eli jos on todellinen halu harrastaa lajia ja on mainitut ominaisuudet täyttävä henkilö, niin lämpimästi tervetuloa vauhdikkaan lajin pariin ja tutustumaan mukaviin ihmisiin.

"Minulla oli määräaikainen lupa mutta en ole ehtinyt mitenkään mukaan seuran harjoituksiin. Voisitteko nyt kuitenkin kirjoittaa jonkin todistuksen lupaviranomaiselle ?"

Emme kirjoita todistusta, jos et ole osallistunut seuran toimintaan.

"Kuinka liittyä seuraan ?"

Täytä jasenhakemus ja toimita se hakemuksessa esitettyyn osoitteeseen tai jollekin seuran hallituksen jäsenelle. Hakemus käsitellään seuraavassa seuran hallituksen kokouksessa.

Katso myös kysymys "Minkälaiset ehdot yms. teillä on ?" tuosta hieman ylempää