Millaisia aseita ja tarvikkeita lajissa tarvitaan?

Pistoolipracticalia ammutaan nykysääntöjen (xx edition syyskuu xxxx) viidessä aseluokassa:

Lajiin hyvin soveltuvan aseen saa 300 - 1500 eurolla. Kalleimmat huippuaseet varsinkin standard- ja open-luokassa voivat maksaa yli 3000 euroa.

Open ja production optics aseissa käytetään myös optisia tähtäimiä, lähinnä punapistetähtäimiä. Open-luokassa käytetään suujarruja, jolla pyritään kesyttämään aseen rekyyliä.

Aseen hankinnan lisäksi harrastajan täytyy hankkia vielä kunnollinen varustevyö + asekotelo + lipastasku + suojalasit + kuulosuojaimet, joille saattaa kertyä hintaa 250-500 euroa. Näitä hankittaessa kannattaa aina kysyä neuvoa niiden soveltuvuudesta lajiin kokeneilta alan harrastajilta.

Lajia harrastetaan myös kivääreillä, karbiineilla ja haulikoilla

TODO Kivääripracticalia voi sääntöjen mukaan ampua millä tahansa kiväärillä, joka käyttää keskussytytteistä patruunaa ja kaliiberi on yli 5,56mm. Kivääripracticalissa on kaksi aseluokkaa: Open-luokassa kilpaillaan itselataavilla kivääreillä; muut kiväärit kuuluvat standard-luokkaan (vipulukkoiset, pumpputoimiset tms). Open-luokan suosikkikaliipereja ovat 7.62x39 ja .223 Rem.

TODO Haulikkopracticalissa käytetään pumppu tai puoliautomaattisia aseita pääsääntöisesti kaliiberissa 12 (minimi 20). Haulikkopracticalissa käytetään sekä haulipatruunoita (kaatuviin metallitauluihin) sekä täyteisiä (paperitauluihin). Kansainväliset säännöt tunnistavat 4 eri aseluokkaa: Open eli avoin (ei mitään rajoituksia kunhan turvallinen), Modified (max pituus 132 cm, muuten vapaa), Limited Pump/Slide action (ei itselatavaa, max patruunakapasiteetti 7, max pituus 122 cm, ei suujarruja ja optiikkaa) ja Limited semiauto (itselataava, max patruunakapasiteetti 7, max pituus 122 cm, ei suujarrua ja optiikkaa).